e-mail

 

Jeg skal sove tre gange...

Det var det... sidste eksamen, endnu et 10 tal og 18 uger er overstået.

Jeg er den, der er taget på ferie... næsten! Kufferten er stort set allerede pakket, så nu venter jeg bare – og endda ganske længselsfuldt – på lørdagen!

Vi ses snart igen.

1. juni 2005 | # |


Verdens største magnet...

... det er helt sikkert mig! Ja, ja... tag mig, tag mig – jeg er svampen, der bare absorberer alt det dårlige til mig. Suk altså!

Står og venter på bussen, en ældre dame stiller sig ved siden af mig og siger med blikket på min ret så store mave: "Så nedkommer du snart?". Hvortil jeg blot kunne konstatere, at der er godt og vel 4 måneder endnu og nej der er ikke to. Hendes bus kommer før min og som hun træder op i den, så siger hun rimeligt højt tilbage, henvendt til mig: "Husk, når dit barn skal vaccineres, så må det ikke feje det mindste, heller ikke en lille snue – for så kan det gå grueligt galt"

Nå men tak for oplysningen – som bare slet ikke var nødvendig. Overhovedet. Fuck hvor er gamle mennesker uhyggelige og hvorfor er det mig, der skal være trækplaster for den slags?

2. juni 2005 | # |


Jeg er på vej...

Så er min kuffert pakket - faktisk af hele to omgange, hvilket egentlig ikke gjorde den store forskel. Jeg kan simpelt hen ikke begrænse mig; alt skal åbenbart med!

Haft besøg af min mor og nogle praktiske foranstaltninger er kommet på plads. Hun ser efter lejligheden og har - som den super mormor hun er - påtaget sig det voldsomme ansvar det er, at sikre sig at Cirkeline har det godt mens vi er væk og tilmed sørge for at hun får regelmæssig besøg. Det er jo der, det har været sværste for mig at give slip.

Om lidt tager jeg bussen hjem til mine svigerforældre, for at nyde lidt god mad og ønske svigerfar tillykke med dagen.

I morgen er der afgang tidligt formiddag, turen går forbi Fynsland og så havner vi forhåbnetlig i Billund senere på dagen, hvor vi tager afsted sammen med vores venner!

Jeg er helt klar. Tror jeg nok!

3. juni 2005 | # |


Home Sweet Home

Findes der noget bedre end at komme hjem igen?

12. juni 2005 | # |


Regn på en mandag

Jamen altså hvad skal jeg dog fortælle? Vejret var lige efter bogen; et par og tyve grader samt en let brise. Vi stod gerne op ved en halv ni tiden, sad på terrassen i skyggen og spiste morgenmad. Så lagde vi os ud ved pølen (poolen?!) i skyggen off course, hvor vi læste bøger og regelmæssigt sprang i vandet. Ved et tiden spiste vi frokost og bagefter sov vi til middag. Omkring klokken fem mødtes vi med vores venner, så tog vi bilen rundt på øen: Udsigten stort set den samme; bjerg på den ene side og vand på den anden. Når solen var gået ned fandt vi en restaurant, hvor vi så indtog aftensmaden – som for mig og manden mest af alt bestod af små forretter og godt brød. Lige omkring midnat kravlede vi så i seng igen.

Det har været ren afslapning, men en uge er mere end rigeligt. Virkelig! Den største skuffelse på turen må være bogen Undtagelsen af Christian Jungersen... hold kæft noget lort. Til gengæld genopdagede jeg Brødrene Løvehjerte... usædvanlig fantastisk fortælling.

En stor overraskelse ventede os da vi kom hjem søndag morgen. Ikke bare har Cirkeline verdens bedste mormor... jeg har også verdens bedste mor. Hun har forkælet sit barnebarn, det er jo klart og så har hun sgu vasket hele vores køkken ned og tro mig: DET TRÆNGTE!! Så nu er det klart til at blive malet på onsdag. Hold kæft hvor hun dog fortjener nogle blomster.

Og så blev det ugen, hvor Lakridsen hilste på sin far.

13. juni 2005 | # |


16 uger endnu

På bare fire uger er det gået stærkt og jeg er blevet langsom.

01. At jeg stadig kan sove på ryggen og på maven
02. Jeg stadig kan intimbarbere mig (og husk det nu for pokkers; en saks gør herrenas!)
03. Jeg stadig kan iklæde mig undertøj og sokker
04. At jeg i det hele taget stadig kan bukke mig ned
05. At jeg stadig kan vaske op uden at blive våd over det hele, fordi maven skubber mig en halv meter væk fra vasken.
06. Jeg er i stand til gå i et rimeligt tempo og endnu næsten ikke går baglæns
07. Jeg kan passe mine sko klipklappere og vielsesring (kun på de kolde dage og slet ikke om natten)
08. Jeg kan gå i seng, når jeg er træt (skønt jeg af en og anden årsag ikke gør det – for sæt nu jeg går glip af noget?!)
09. Sex stadig kan dyrkes i forskellige kan kun dyrkes i to stillinger
10. Begyndende Total hukommelsessvigt også kaldet ammehjerne
11. Klodsethed
12. Udskiftning af samtlige bh'er
13. Kronisk sult
14. Daglig fornemmelse af liv
15. Konstant overophedet kropstemperatur
16. Voldsom snorken
17. Jeg kan kun stå op kort tid af gangen.
18. Det som før tog mig et øjeblik, tager mig nu hele dagen

15. juni 2005 | # |


Synes jeg koger

Jeg døjer frygteligt med høfeberen pt., og faktisk i en sådan grad at jeg nu også tager piller mod lortet. Polaramin hedder de og jeg håber sgu at de hjælper... for jeg er pisse hamrende træt af at snøfte og pudse næse. Der står godt nok på følgesedlen at de sløver og der er tilmed en trekant på forsiden af pakken – men hvad fanden... bare de hjælper. Jeg ser tiden an.

Vi er i gang med at male køkken og bad. Så i snart en uge har vi dybest set boet i stue og soveværelse og hold kæft hvor ser her herrens ud. Jeg glæder mig til tingene atter kan komme på plads – selvfølgelig kun for at fortsætte med hovedrengøring i lejlighedens resterende rum samt så småt at få vasket tøjet til Lakridsen.

Det er også ved at være tid til at besøge AF og melde mig ledig... i hvert fald indtil barslen rigtig starter til september. Spørgsmålet er så: Kan jeg melde mig ledig på forhånd eller skal jeg vente til den 1. juli?

17. juni 2005 | # |


Weekenden

Jeg har godt nok ondt i fødderne... til gengæld kan jeg prale med, at vi endelig (langt om længe!) er blevet færdige med at male i køkkenet og badet. Resultatet er ganske fint og til at leve med de næste fem år. Tilbage på "nu-er-vi-ved-at-gøre-os-klar" liste står rengøring af lejlighedens øvrige rum, deriblandt afvaskning af døre, karme og paneler. Min elskede mor har tilbudt en hjælpende hånd og jeg tror bestemt ikke, at jeg siger nej.

Vi skal forbi svigerforældrene i dag. Ulrik skal give en hånd i haven og så skal vi en tur på deres loft og finde udstyr til Lakridsen frem. Jeg har det egentlig lidt underligt med det, sidst jeg stod med de ting var efter Cirkelines død og når jeg først får det hjem og kommer i gang med at ordne det, så tænker jeg, at det tilmed kan blive en smule vemodigt. På én gang en slags afsked og velkomst?

I princippet er min barsel gået i gang og den synes tilmed at falde på et tørt sted: Jeg føler mig noget mere mærket af denne graviditet end med Cirkeline; måske skyldes det den korte afstand mellem de to? I hvert fald er jeg tung i kroppen og går allerede baglæns og gerne i stå og gerne mange gange i løbet af en dag. Så nu skal der planlægges. Foruden rengøring og orden på udstyr, så har jeg planer om at daffe jævnligt i svømmehallen og endda cykle lidt hver dag – det bliver ikke til kulinariske portionsanretninger til fryseren... det passer hverken til mit eller Ulriks temperament.

18. juni 2005 | # |


PIS LORT!!

Høfeberen er ulidelig, pillerne hjælper røv og nøgler og jeg ønsker regnvejr og efterår! Nu har vagtlægen arrangeret noget næsespray til mig... og så håber jeg bare, at det gør tricket.

Døjede sjovt nok ikke med høfeberen mens jeg ventede Cirkeline – og pludselig tænker jeg, at der måske er en sammenhæng med indtagelse af appelsiner og allergien? I hvert fald har jeg slet ikke rørt det der ligner appelsin denne gang og slet ikke i de mængder jeg hungrede efter under sidste graviditet.

Det bliver pludselig en fucking lang sommer!

18. juni 2005 | # |


Vidunderligt – hvidt og underligt!

Var en tur hos Cirkeline og hendes lille kvadratmeter af en have ligner ganske enkelt et overflødighedshorn af et børneværelse. For fanden i panden hvor hun bare bliver forkælet – og jeg er en stolt, stolt, stolt moder.

Lader til at næsesprayen: Rhinocort Aqua gør forskellen... må det forblive sådan!

19. juni 2005 | # |


Mærkelig mæt

Jeg føler mig mæt på livet... og det er mest af alt en pludselig erkendelse. Den senere tid har jeg ikke rigtig haft noget interessant at opdatere min hjemmeside med, faktisk lidt ligesom de breve til min mormor, jeg ikke har fået skrevet i lange tider. Jeg er bestemt ikke gået i stå – jeg er ganske enkelt bare mæt på livet.

20. juni 2005 | # |


Giv mig energi

Sin City: Fantastisk film og jeg anbefaler virkelig.
Birkedal: Spændende dokumentar. Den bør læses.

Så enkelt er det altså heller ikke at melde sig ledig. Først tilmelding via AF's hjemmeside, så udfyldning af diverse blanketter til a-kassen samt kopiering af 14 måneders lønsedler, vandrejournalen og opsigelsen (hvilken jeg off course ikke lige havde liggende, så der må tillige etableres kontakt til forhenværende arbejdsplads).

En let banken på døren og der stod posten og viftede med en pakke. Spændende! Flåede den op og blev mødt af en bog. Åh det er rigtig... er jo – i et letsindigt øjeblik – hoppet på Rundebogen. Så nu klapper fælden: Tre uger til at pløje mig igennem noget, der til forveksling mest af alt minder om Nynnes dagbog. Et åbent sind, Frederikke... åbent sind!

Mødtes med en herlig kvinde i går; kaffe, vand og mad, grin og solskin: Det er en gentagelse værd og sikke med sol jeg fik. Imponerende. Det er noget nyt.

Lige nu: Plukve og udtømning... sikke alting hænger sammen.

21. juni 2005 | # |


1½ Løye, en lille Raket og en mærkelig kat

Jeg tror ikke, at Nova er en rigtig kat, men hun er frygtelig sød. Først startede hun med at nyse (allergien er normalt omvendt), så gik hun rundt og rundt og rundt og rundt (you get the picture) om stolen og sidst men ikke mindst så sad hun og gloede direkte ind i væggen og dermed ingenting. Hun er ikke specielt køn, men hendes øjne er så blå, så blå – at jeg er sikker på, at hun har lånt et stykke af himlen.

Katten tog jeg ikke med hjem... det var næppe faldet i god jord. I stedet tog jeg et fantastisk broderi med hjem og for fanden hvor er jeg dog bare frygtelig glad for det. Et aftryk af min datter, vores første dag på barselsgangen og hendes lille hånd, der lukker sig tæt omkring min finger. Jeg husker det så tydeligt. Undskylder straks om billedekvaliteten ikke er i top!PS: Det kan selvfølgelig også ses i større udgave hos Cirkeline

23. juni 2005 | # |


ALT for gravid - ALT for varmt!

Var hos Cirkeline i eftermiddag med min mor og ældste-veninden. Den 24. og så var det tid til blomster.

Varmen har været slem i dag, faktisk så slem at jeg på vej hjem fra kirkegården blev rigtig dårlig. Jeg sænkede farten, havde åndedrætsbesvær og pludseligt havde jeg slet ingen kræfter i benene. Vi fandt en bænk i skyggen og jeg hældte en flaske vand ned, men lige meget hjalp det. Jeg fik kvalme og blev svimmel og havde det i det hele taget rigtigt skidt. Vi talte lidt om at tage på fødegangen; jeg var ikke bekymret for Lakridsen – men som gravid er der vist bare visse forholdsregler. Jeg fik det dog bedre, vi tog hjem i lejligheden og jeg tog et bad. Så ringede jeg til fødegangen og fik en snak med min jordemoder og ældste-veninde hoppede i kiosken efter druesukker.

Jeg har det ok nu og blodsukkeret er atter oppe og det mindre hedeslag passeret, men for fanden i panden hvor er den forpulede varme bare min fjende og hold kæft hvor synes sommeren pludselig lang.

24. juni 2005 | # |


Det bliver næppe nemmere...

Efter gårdagens mindre ildebefindende, har jeg i formiddags spankuleret en tur i regnen, senere sad jeg – mens manden stod nedenfor og vaskede bilen – ved køkkenvinduet og nød gennemtrækket mellem køkken og stue.

Jeg spekulerer ofte over, hvad det mon for pokker ikke skal ende med. Som andengangsgravid er jeg nu blevet så stor, at jeg er nødt til at indøve nye teknikker, når jeg tørrer mig... i hvert fald hvis jeg gerne vil være fri for urin på toiletbrættet. Så dybest set behøver det slet ikke handle om at ens røvhul klør og armene er alt for korte, nu er det bare et spørgsmål om at være bred nok.

Tror for resten at jeg har fået mig en indgroet tånegl, men der er for langt ned til jeg kan vide det med sikkerhed. Må have en anden til at tjekke skidtet... "Ulriiiiiiiiiiiiiiiik!"

25. juni 2005 | # |


Duften af baby

Måske lidt tidligt ude, men pludseligt synes det lige så meget et spørgsmål om energi og overskud.

Vi har været på loftet hos Ulriks forældre og hente fem sække af Cirkelines børnetøj med hjem (inkl. håndklæder og stofbleer) og jeg har fået det vasket. Det tog sin tid og egentlig er det utroligt så meget så småt tøj kan fylde på tørrestativet.

Jeg ville i gang i god tid, for skulle der komme en reaktion ville jeg gerne have tid til at bearbejde den. Det var nemmere end jeg havde forestillet mig, måske fordi Cirkeline langt fra nåede at have særligt meget af tøjet på mens vi havde hende hjemme.

Det ene sæt, der står for os som værende hendes, det blev hun begravet i og de få bodystockings hun nåede at have på, kan jeg faktisk ikke rigtig huske hvilken det drejede sig om. Der var den hun havde på, da hun blev indlagt på Riget: Den er gemt i hendes kuffert, den er klippet op og kan derfor ikke bruges alligevel, - og så er der den sparkedragt hun havde på, da vi forlod Herlevs barselsgang...

... der begyndte jeg at tude.

Nu har jeg gemt sparkedragten i hendes kuffert.

Resten af tøjet er kommet på plads i skufferne og håndklæder og stofbleer fylder hylderne... og duften af baby har indfundet sig i lejligheden. Sådan husker jeg Cirkeline og det på én gang sørgmodigt og trygt.

Jeg er glad for, at jeg gjorde det i god tid. Nu mangler der en masse småting - det er stadig på loftet hos Ulriks forældre - og så selve barnevognen. Den står i mine forældres kælder og jeg ved, at min mor vil ordne den inden vi får den ud (når Lakridsen er kommet hjem).

Tilbage er der bare den efterhånden knap så søde ventetid... sikke jeg længes efter dagene på barselsgangen. Suk!

27. juni 2005 | # |


Sammenvokset lår...

Rundebogen er sendt videre. Jeg blev aldrig færdig med den og opgav fuldstændig, da jeg opdagede, at jeg begyndte at springe afsnit over. Håbløst. Bogens hovedperson generede mig brutalt og jeg måtte flere gange tage mig selv i at bande og svovle over hende. Magen til ko skal man kraftedeme leve længe efter... Hendes måde at tackle ønsket om et barn på (og jeg var end ikke kommet til den reelle barnløshedsproblematik), fik det konstant til at vende sig i mig. Jeg kan kun forestille mig, hvor rædselsfuld hun bliver, når barnløsheden først bliver en kamp. Hvor om alting er: Bogen var ikke sjov, i hvert fald ikke det jeg nåede at læse. Overhovedet ikke sjov, nærmest tragisk, sørgelig og ynkelig.

Og nu til mig: Jeg har investeret i et par... ehm, det er vel nærmest et par underbukser og endda med lår i. Sikke en vidunderlig opfindelse, når nu mine lår er begyndt at vokse sammen og jeg så gerne vil have kjole på. Det der med at være gravid, det er sgu ikke altid et hit.

28. juni 2005 | # |


Bad ass neger?

Onsdag morgen og jeg står i krydset ved Torvet. Manden og jeg har lige kysset hinanden på gensyn, han er på vej på arbejde og jeg er på vej over vejen og hen til Cirkeline.

Det er rødt, jeg venter og holder øje med den sidste cyklist, der kører ud i krydset. Kom så, når jeg lige at tænke, da cyklisten fanger mit blik og siger:

You bad motherfucker!

Øh... ehm... hvad fanden mon det gik ud på? Måske er jeg alligevel en bad ass neger?

29. juni 2005 | # |