e-mail

 

1.06.2001

Han har det perfekte hjem. Ved at jeg ikke fortalte ham det - men ikke desto mindre er det den konklusion jeg kom frem til, som jeg stod under bruseren denne fredag midt i livet. Han har ikke mindre end det perfekte hjem. Måske han derfor og netop derfor af den grund også er den perfekte mand. Måske. Om end at kriterierne for 'det perfekte hjem' og 'den perfekte mand' er noget forskellige, og måske slet ikke kan kræve sammenligning. Lad os dog blot antage det alligevel: Han er den perfekte mand i det perfekte hjem. Hvor han har den perfekte kat og de perfekte omgivelser, der er med til at skabe det perfekte scenario til hans perfekte meninger og værdier.

Ja, hans perfekte meninger. Hans perfekte gode råd og perfekte forestillinger om, hvordan livet skal leves. "Leves forlæns og forstås baglæns", siger han med den perfekte kælen stemme - som om han i realiteten ved, hvad han taler om. Han bruger de perfekte bevægelser. Og det hele går op i denne perfekte højere enhed, hvor alting er så legende let, om man blot (som ham) gør og siger de perfekte ting. Lytter til den perfekte musik, der hverken er for høj eller lav - men perfekt. Læser de perfekte bøger og har den perfekte kronologiske orden på det hele. Tøjet lægges i de perfekte rette folder og hver en trækning i ansigtet er perfekt.

Der er ingen plads til spontanitet i hans perfekte tilværelse. Med mindre den selvfølgelig er planlagt ned til den mest perfekte detalje. Han kan lide de perfekte overraskelser og du vil se hans perfekte mund brede sig i det perfekte smil, hvor den perfekte perlerække af tænder kommer til syne. Han vil slå sin perfekte latter op og vise dig det perfekte glimt i hans øjne. Så vil han rette på sin perfekte frisure, der altid er uglet på den perfekte måde - og med den perfekte hvirvl bagi. Han har den perfekte gang og den perfekte udtale. Han er den perfekte borger i den perfekte verden. Hans egen verden. Han er simpelt hen den perfekte mand, med det perfekte hjem i hans eget perfekte verdensbillede.

Ja, hans perfekte verdensbillede. Med alle de perfekte kvinder, der tillader ham at elske på alle de perfekte måder. Han fortæller dem de perfekte ord og han efterlader ikke et øje tørt. Det er perfekt. Han køber den perfekte mælk. Han kører i den perfekte bil og han har det perfekte temperament. Han undskylder sig selv på den perfekte måde og slipper perfekt af sted med det hele. Han giver den som den perfekte gentleman og er du heldig, så passer du perfekt ind i hans spind. Der selvsagt er perfekt forbundet med hans hjerte og deri hans perfekte overbevisninger.

Han er den perfekte elsker, med den perfekte berøring. Han har den perfekte krop med de perfekte mål og hans liderlighed er perfekt tilpas. Han har de perfekte venner og den perfekte familie. Han læser den perfekte avis og serverer den perfekte morgenmad. Han bliver den perfekte ægtemand og selvfølgelig til den perfekte kone – for han vil søge længe efter hende. Han vil få de perfekte børn med sin perfekte sæd. Måske han ligefrem vil vælge dem ud specielt blandt mange, fra de perfekte fremmede lande. Så vil han sørge for, at de kommer i de perfekte skoler og får de perfekte uddannelser, så de en gang kan besidde de perfekte job.

Hans liv er den perfekte illusion og måske bør vi ikke vække ham fra hans perfekte drøm om hvor perfekt det hele kunne være.

perfektionist [pärfægsjo'nist] -en, -er, -erne:

Hvis du kender ham, så skriv til mig. Jeg vil så gerne spørge ham om hvad der sker, når han lider et tab, når et menneske, en idé, et tilhørsforhold forsvinder ud af hans liv?

7.06.2001

der er så mange historier om kærlighed, & det er ikke dem alle der ender godt. nogen af dem er gode men ender ikke godt. det er som om at kærligheden er et levende træ, en pulsen af ideer, af tanker, en kvidrende af intuitive fornemmelser.

kærlighed -en
en dyb følelse af at holde af nogen
den frie kærlighed samliv uden for ægteskab el. faste parforhold
fysisk kærlighed seksuel kærlighed
platonisk kærlighed kærlighed uden et seksuelt forhold
få kærligheden at føle (iron.) få smæk el. skældud
brændende kærlighed en ret som består af kartoffelmos, stegt flæsk & løg

10.06.2001

glemte at hente mine nye briller i går. mere korrekt: stod simpelt hen for sent op. personalefest på bakken i forgårs. fik en stor ballon & med en sød facon. har arbejdet med hjem i øjeblikket. det trækker tænder ud. en dag bliver det måske anderledes. sådan er det jo som regel. kæresten er i kongens have. lidt petanque.

11.06.2001

kun sove én gang til, lover busser mig & så starter balladen. jubiie - jeg kan da slet ikke vente. overhovedet. én kvinde skrev til mig. hun fik mig til at se tingene i et lidt mere nuanceret lys. det var i sidste øjeblik. hun fangede mig som jeg var på vej væk fra sporet. var på vej til at ødelægge det jeg tror allermest på. hun fik mig til at stoppe op, tage skeen i den anden hånd & fortsætte med fornyet appetit. kæresten forsøger til stadighed at lære mig, at leve i nuet. det er svært - men jeg lover dig, at jeg virkelig øver mig.

13.06.2001

skulle i dag ha' været med min uddannelse til maribo. tilfældet ville det anderledes. i går morges. regnvejr & den bedste sendetid for trafikken gik det hele galt. kørte ind i en cyklist, der stoppede (uden tegn) midt i det hele. fik mit baghjul klemt fast, fløj hen over mit styr & havnede på køleren af en bil. skadestuen trykkede lidt her & lidt der. mor holdte mig med selskab & fulgte mig hjem. kæresten kælede om mig. i dag har jeg minderne: smerte & ømhed i hele kroppen. har fået et voldsomt slag omkring lænden & mine hofter. av.

elskede med kæresten i eftermiddag. blid elskov. han var så forsigtig. senere var vi i haven. åh, jeg ser på ham & mit hjerte slår et slag over. kender du den slags kærlighed? den er så smuk. han er smuk. alt omkring mig går i stå. vidunderligt i stå. ordene sætter sig fast. de bliver overflødige. vræl. ubetinget & uden falsk medlidenhed. alene fordi det er ham.

15.06.2001

har truffet en del beslutninger i dag. det er heller ikke længere et spørgsmål om hvor modig jeg er. de vil blive ført ud i livet. sådan ved jeg af erfaring at det er bedst. én for én (nuvel så mange er der slet ikke) vil de se dagens lys. først går jeg & grubber lidt over det. vejer for & imod. siden hen vælger jeg det som føles allermest rigtig (ofte på baggrund af konkrete facts), så snakker jeg åbenlyst om det (måske for at lodde stemningen) & så (kapow) er det at alting atter bliver anderledes.

dagens ord: vulva (smag lidt på det. synes ordet ligger så smukt på tungen)

16.06.2001

den anden dag fik jeg en vidunderlig blå ballon af kæresten. blev så usigelig glad. er træt i dag. vel egentlig for træt til ord. synes samtidig, at der er så meget at sige. så meget at berette om på disse sider. nuvel der kommer en tid til alt.
har haft én bestemt sang i hovedet hele dagen. den fortæller så meget om så meget. der opererer ligesom på flere niveauer. har underliggende toner af det melankolske og seksuelle. lige min kop the, som man siger.

18.06.2001

kærestens lillesøster blev student i dag. sikke en dag: blå himmel og sol. skål & tillykke med hende. hurra, hurra, hurra. allergien har ramt mig (gør den faktisk hvert eneste år). prosit siger jeg bare & pudser min næse. bliver sgu' lidt træt af det skidt. forpulede pollen, nyser jeg. derudover: endnu en beslutning i dag, hvisker jeg & trækker vejret dybt ned i maven. jeg er godt nok modig, specielt når det eneste jeg ved er, at rød mand betyder stop & grøn mand betyder gå. muhahahaha

21.06.2001

tju-hej hvor solen den dog skinner. hviner helt & slår en barnlig latter op. kom & farv mine kinder, klukker jeg. bliver faktisk helt overstadig & varm på kroppen som et barn lige før juleaften. måske er det feber? blinker & smiler skævt: som om!! orv det er også blevet til en ny cykel. farlig fin er den & jeg kan rigtig gøre mig bemærket i trafikken. lover dig, at jeg nok skal passe på! gemmer endnu et brev fra veninden i min hemmelige kasse. de er ophøjet til allerhøjeste status.

24.06.2001

& i går havde vi sankt hans. var til fest med min gamle semi klasse. i dag bander jeg indædt over pollen tallet, mens jeg pudser min næse. irriterende. kæresten er i shorts. hans krop er varm & smagen lidt salt. hey du om 10 dage tager jeg på koloni med ungerne fra job. destination: spanien! tror jeg vil kaste mig nøgen i dynerne og stille hviske: elsk mig!

26.06.2001

nogle dage skinner det søde ingenting igennem. & vi elskede med hinanden i eftermiddags. det var så dejligt intenst, han får mig til at glemme tid & sted - i stedet kommer jeg i kaskader af liderlighed. aldrig oplevet noget lignende. elsker ham. glor fjernt på skrivebordet. hm? har faktisk en del skriverier liggende - måske det er ved at være tid, at skrive dem rent? vil du gerne, at jeg deler med dig?

lad mig fortælle dig en hemmelighed: dit formål er at være dig selv. du er ikke nødt til at bevæge dig væk for at blive en anden. du er vidunderlig sådan som du er. husk det!