Så begynder en anden slags morskab

Hvornår mon man som forældre kan slappe af?
Der er knald på Gustav. Meget. Alt skal udforskes og hold da helt fast ens blodtryk har det med at stige.

I forgårs gik jeg ned for at handle. Ulrik skulle skifte til hjemmesko og gik lige for et kort bemærkning ud af døren (skoene står på trappen) og Gustav drillede ham med, at han ville låse døren.
Det gjorde han så!

Der stod Ulrik på den ene side, på den anden side var der sat mad over på komfuret, nøglerne lå på bordet og Gustav var begyndt at græde, som det gik op for ham, at far ikke kunne komme ind igen.

Gustav gik grædende ind på sit værelse, men heldigvis er Ulrik husets diplomat. Manden, der formår at bevare hovedet koldt og han fik derfor talt Gustav til at komme ud til hoveddøren igen. Så sagde han til Gustav, at han skulle hente skamlen på toilettet, for så kunne han bedre nå dreøns håndtag og lås. Det gjorde Gustav og med møje og besvær, fik han endelig lukket sin far ind i lejligheden igen. Pyh.

Gustav græd. Det er klart. Og da jeg kom tilbage efter at have handlet ind, så skulle jeg jo også have historien og så genoplevede Gustav det hele én gang til.

Og i dag… i dag valgte han så at stikke en perle op i sit venstre næsebor.
Heldigvis fik vi den ud, ved at få ham til at pudse næsen.
Og måske er lige præcist den slags et spørgsmål om arv, for det var sådan noget, jeg selv kunne finde på i hans alder.

11 Comments

 1. he he… se det er en rigtig dreng. Selvfølgelig bløder mit hjerte for den lille fyr, der havde låst sig inde men tak for at have en farmand der bevarer roen og overblikket i en svær situation. Du er en heldig kvinde (men det ved du sikkert i forvejen)
  ♥ Kate

  Svar

 2. Ja godt at Ulrik bevarede roen, og også godt klaret af Gustav at han – trods alt – fik låst sin far ind igen :-)

  Man skal virkelig have et øje på hver finger, og helst også i nakken med de børn :-)

  Svar

 3. Din knægt er klogere end mig. Jeg låste engang døren til badeværelset og kunne ikke finde ud af at låse op igen (meget gammel dør og nøgle). Vinduet var åbent og min mor kravlede op på en stige og bad mig om at give hende nøglen. Jeg kravler så op på bordet, taber nøglen…og tør ikke hoppe ned igen, så min mor blev nødt til at kravle ind ad vinduet, der ikke ligefrem var i den helt heldige størrelse i forhold til at skulle kravle ind ad.
  Jeg hører stadig for det – og det er mindst 20 år siden!

  Svar

 4. Efterfølgende griner vi af det, men for pokker altså hvor skal han jo bare være under opsyn ;)

  Manja: Nu kan jeg slet ikke få vejret igen… sgu da godt, at du ikke stadig sidder på det badeværelse :D

  Svar

 5. Ja, særligt i betragtning af at vi flyttede derfra i ’97! Jeg tror det var det voldsomme pres der gjorde at jeg ikke turde hoppe ned og hente nøglen igen, for hoppede op og ned af det bord hele tiden…ved ikke lige hvad der skete den dag, men turde at kravle ned gjorde jeg ikke!

  Svar

 6. Og måske vigtigt at tilføje: nøglen blev udskiftet med en krog, der jo altså kan åbnes udefra med en kniv ;)

  Svar

 7. he he jeg har engang puttet to vitaminpiller HØØØØJT op i begge næsebord – og de kunne ikke pilles ud igen så min mor vurderede at de måtte smelte der oppe og så kunne resterne pudses ud – det resulterede i en tur med lillesøster og lillebror og mor gennem indre København og med mig der havde mængder af irgrønt snot silende ud af begge næsebor – mange ældre damer fattede interesse for det dødssygt udseende barn med det grønne snot – Tror min mor syntes at købmagergade var mega lang den dag… ha ha stakkel!

  Svar

 8. og næsebor er selvfølgelig uden D – det var jo heldigvis ikke et bord jeg havde puttet derop….

  Svar

 9. Manja: Jeg tror også bare, at vi skifter nøglen til hoveddøren ud med en krog ;)

  Tine K: Hahahah vitaminpiller?! Hold kæft du er sjov :D

  Svar

 10. Jeg puttede ærter op i næsen!?

  Det var da fint Ulrik kunne bevarer roen, og få ham til at låse op hihihi

  Svar

 11. Jeg tror ikke umiddelbart det fører til en mindre stresset tilværelse at udskifte nøglen med en krog…det er bare et bud.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>