TO DØGN GAMMEL

Efterveer. OMG. Helt ærligt det er da noget fanden har skabt, for ikke bare skal kvinde føde i smerte, bagefter skal man nemlig huske at sparke til dem, der ligger ned! Nå men paracetamol fungerer jo heldigvis i bedste stil.

Harald er bare skøn og nem og lækker og dufter helt vildt af baby og hold kæft hvor er det bare dejligt. Han er ikke lige så mørk som Gustav, men han har alligevel mere hår på hovedet end Cirkeline havde. Faktisk har han flere træk til fælles med hende, men – og lad nu være med at sige det højt, ikk? – han kunne godt minde lidt om Thøger Seidenfart på hovedformen altså.

Han sutter som havde han aldrig lavet andet og det er i hvert fald ikke hans skyld, hvis mælken ikke snart løber til på fulde drøn. Han siger ikke så meget, men vi har da hørt hans gråd et par gange. Nem at trøste og sover godt. Så jeg har da fået mig nogle timer her og der. Vidunderligt.

Fødslen var en DRØM. Det gjorde jeg gerne igen også selv om det betyder den lange indledning med ventetid og snydeveer. Da først de lagde nr. 2 stikpille tirsdag formiddag, så kom der virkelig skub i sagerne. Vi skulle møde kl. 16 på fødemodtagelse og her var veerne begyndt at tage til på den der smertefulde måde og omkring halv seks måtte jeg give op og bede om en epidural.

Kl. 18 kom jeg på fødegangen, fik lagt saltvand og så kom anæstesilægen og og kl. 19 blev epiduralen lagt. 2 veer senere og den virkede. Det var en drøm. (I really do like epi). På det tidspunkt havde jeg åbnet mig 4-5 cm, livmoderhalsen udslettet. Kl. 19.30 tager jordemoderen vandet. Kl. 21 blev der lagt vestimulerende drop og jeg går fra 4 veer på 10 minutter til 5 veer og kl. 21.35 er jeg 10 cm åben. Kl. 21.50 får jeg pressetrang og på 3. presseve kl. 21.55 er Harald ankommet til verden.

Han er fødegangens store overraskelse. På det tidspunkt er han den 8., der bliver født den dag og der er yderligere 4 fødsler i gang. Harald er den eneste man ikke kender kønnet på i forvejen. Faktisk til stor jubel for både vores jordemoder og den vagthavende læge.

Det har virkelig været en drømmefødsel og Gentofte er altså et fantastisk sted at føde. Man ankommer til fødemodtagelse og når så man er i fødsel, så kommer man på fødegangen og den jordemoder, der går med en på fødegangen bliver der til fødslen er overstået og har ikke andre fødsler undervejs. Det skaber en helt unik stemning.

Jeg har det SÅ godt og det er bare så fantastisk. Gustav er meget reserveret overfor for Rahald (som han siger) og sådan er det bare. Han har set ham, men vil hverken røre ved ham eller være tæt på ham. Vi har ikke travlt og det skal nok komme.

Harald vejer med sine 3710 gram mere end sine 2 søskende (Cirkeline 3500 og Gustav 3450) til gengæld er han så med sine 52 cm en cm kortere.

46 Comments

 1. Åh nej en lækkermås!!!

  Svar

 2. Åh gud, hvor er han dog fantastisk sød!!

  Svar

 3. Årh altså, Frederikke… Endnu en gang, kæmpe stort tillykke med smukke Harald… Hvor er han dog fantastisk lækker. Hans lighed med storesøster er slående. Meget endda, synes jeg..

  Fødslen lyder som en rigtig positiv oplevelse – men efterveerne, dem har fanden skabt – husker dem alt for tydeligt ;-)

  Skønt med en fødselsberetning og billeder af jeres lillebror. Nyd ham alt hvad du overhovedet kan – og den der babyduft – den burde kunne købes på flaske…

  Svar

 4. Jamen jamen jamen hvor er han da helt & aldeles vidunderlig.
  Dejlig at høre du har det godt og Gunnerdrengen så småt skal vænne sig til Rahald……skønt med skønt på;-)

  Svar

 5. Nej, hvor er han skøn! Så sød! Det der nyfødte blik på det første billede, jamen altså, jeg smelter fuldstændig :-)
  Får næsten lyst til en til…NÆSTEN blev der sagt!

  Svar

 6. Kære Frederikke. HAN er da godt nok bare en lille lækkerbidsken. Pyhhh, får helt lyst til endnu en, når jeg ser de billeder. Og hvor er det fedt, at du havde så fin en fødsel. Efterveer er stygge. STYGGE. Tillykke med jeres lykke. Kh. Louise

  Svar

 7. Du laver simpethen nogle lækre børn, Frederikke :)

  Svar

 8. Ååååårh en sød Rahald! Alt for sødt som han ligger der under sit tryghedstæppe. Trods at det kun knap 9 mdr siden jeg havde en i samme størrelse, så er det vildt SÅ LÆNGE siden det føles. Nu har jeg scrollet op 27 gange for at se billederne igen, for hold op, hvor er han kær, Frederikke :-)

  Gustavs reaktion er vist efter bogen og det er så dejligt at I giver plads til det.

  Svar

 9. Åh hvor er han dejlig. Det giver helt et sug i maven af længsel efter sådan en lille fugleungebaby. De er så skønne. Tillykke igen! Kh L

  Svar

 10. Er børn virkelig SÅ små når de kommer til verden? Skørt – det havde jeg helt glemt!
  Men han er da bare sød og det lyder virkelig til at have været en fin fødsel. Tillykke med det!

  Svar

 11. Du har i sandhed båret rundt på en guldklump, ingen tvivl om det. Og Gustav, han kommer sikkert, når han har luret lidt på hvilken størrelse, ham lillebror er for en. Vidunderligt at se ham :)

  Kivi: helt enig med den babyduft, 2 stk af dem, tak

  Svar

 12. Åhhh Baby :)
  Tillykke – og sikke et overskud :D

  Svar

 13. Maria, (Freyas mor) 27. november 2009 at 00:10

  Kæreste Jer – Et stort og hjerteligt TILLYKKE med Harald (iøvrigt skønt navn .0))
  Hvor er han dog bare lækker, lige til at knuselske!

  (Så glæder man sig jo endnu mere til Feb. 2010 hvor vores lillebror kommer, skøøøøønt!!!!)

  Svar

 14. Kære Frederikke, tillykke igen! Hvor er han bare fin og dejlig.

  Det lyder ikke rart med de efterveer. Underligt nok har jeg ikke oplevet dem selv, hverken første eller anden gang.

  Jeg har slet ikke fået sagt det, men jeg er da i øvrigt dybt imponeret over dit overskud med hensyn til løbende opdatering af blog under fødslen. Hvor sejt er det ikke lige! Hvis det overskud følger dig de næste par uger, så læner I jer da godt nok op ad en rigtig god start på tilværelsen som tobørnsfamilie :)

  Svar

 15. Hvor er han dog sød, og sikken dejlig fødselsberetning!

  Svar

 16. Nåååå…. sikke en lækkerbisken!! Kan da slet ikke vente, til det bliver min tur til – igen – at få en bibi i huset. Jeg kan næsten dufte det :o)

  Svar

 17. Hvor er han super kær og lækker Tillykke med ham endnu engang.

  Svar

 18. Han er da en rigtig god blanding af de to andre lækkerrøve :) Endnu engang stort tillykke med ham! Og jeg er enig – Epi er en vidunderlig opfindelse!

  kh
  Nadja

  Svar

 19. nøj, hvor ser han dejlig ud. og på det billede, hvor han ligger hos dig, ligner han da bare Cirkeline SÅ meget – ud fra billederne af hende at dømme.
  /line

  Svar

 20. 1000 tilykker herfra. Du er den sejeste mor og blogger, og jeg beundrer dig dybtfølt – og så laver du og Ulrik sørme smukke smukke smukke børn. Tillykke og højt hurra for jer allesammen.

  Kram fra Rikke (der i øvrigt havde periodevise efter-veer i op til 6 måneder efter fødslen, så du har min inderligste medfølelse…)

  Svar

 21. Kære Frederikke, hvor er han vidunderlig! Sigurd lignede også Alma meget – og det er altså bare dejligt, at man på den måde lidt kan se hvordan de ville have set ud – også selvom de jo ville have været mest sig selv – lige som de små søskende ligner mest sig selv. Tillykke til jer allesammen med hinanden. Mange hilsner Mie

  Svar

 22. Ih han er da bare dejlig! Syns også han ligner Cirkeline…
  Fantastisk med en god fødsels og opstarts-oplevelse…
  Og rigtig rørende at høre at Gustav bare får lov at tage det ind som han vil. Det er en stor ting at blive storebror. JEg tænker ihvertfald tit at det er lidt lissom da vi fik vores første barn. EN lige så stor omvæltning af deres liv. Det er jo lissom “første gang” for dem nu…

  Krams fra Line

  Svar

 23. Du laver simpelthen de dejligste børn, Frederikke. Ham her ligner tilmed sin søster i slående grad. Så smuk han er. Suk!

  Svar

 24. Tillykke Harald og familie!!
  Jeg tænkte; ‘Det er da Cirkelines lillebror’, da jeg så første billede. Hvor er han bare skøn og lækker. Rahald…hæhæ, Gustav.

  Svar

 25. Åhh hvor bliver man da bare happy af at se sådan nogle billeder!! Der er intet lækrere end nyfødte – deres duft, deres uskyldighed og deres måde at krybe sammen og putte som små kugler mod ens hals! Kæmpe stort tillykke med jeres pragteksemplar af en søn !!! Kan da mærke æggestokkene knirke igen og yngstemand her er kun 4 mdr!! :-)

  Svar

 26. Endnu en gang tillykke:-) Og skønne, skønne, skønne billeder af Harald :-)

  Svar

 27. Fuck, en lækker lille sag! Uh, man bli’r så skruk!

  Svar

 28. åh hvor er han smuk og lækker! TILLYKKE!

  Svar

 29. Hvor er han skøn! Et stort tillykke til jer alle med lille Harald.

  Og hvor er du bare sej med alt det overskud:-)

  Svar

 30. Rahald – Gunnar er da fantastisk ;)
  På det første billede kunne du godt have snydt mig – han ligner Cirkeline på en prik der!

  Svar

 31. Nååååh!!! Rahald får da ovarierne til at blafre.
  Tillykke med ham, han er en lækkermås

  Svar

 32. Ihhh, en lækkermus! Hvis han ikke er lige til at blive skruk af, så ved jeg da snart ikke… :-) Dejligt at høre, at alt gik så godt – jeg vil viderebringe din fødselsberetning til en veninde, der skal føde på Gentofte til april.
  Tillykke en gang til!

  Svar

 33. Tillykke med Harald. Sikke en smuk søn du har fået. Glæder mig det er gået godt. Held og lykke med livet med dine 2 drenge.
  /sara

  Svar

 34. Sikke skønne billeder… og sikke en dejlig beskrivelse af Haralds fødsel. Du er jo fantastisk…

  Svar

 35. FY! Det duer da ikke at lægge billeder ud af SÅ skøn en baby, når jeg nu lige troede, at jeg var heeeelt afklaret med at “nøjes” med de to skønne herhjemme. Bliver sguda småskruk bare ved synet.
  Endnu en gang tillykke med ham

  Svar

 36. Sikke han da ligner Cirkeline på det første billede hvor han er kommet op til dig.

  Tillykke fra en der læser med

  Svar

 37. Tillykke igen…Han er så fin, så fin. Og kan godt forstå jublen fra personalet. Det er noget særligt ikke at kende kønnet. Fedt!!

  Svar

 38. Jeg har lige vist Johanna billederne af Harald og der lød “er det prinsesse Marys baby?” ;) (det skal lige siges at hun er VILD med Mary OG BABYER!!!)

  Svar

 39. Hjertelig tillykke til familien på 4:)
  Jeg ønsker jer alt det bedste. Kh fra en der har læst med i 6 år nu:)

  Svar

 40. Tillykke med ham. Hvor er han fin. Jeg kan se, jeg er bagud, for jeg havde ikke set, at du havde fået fotos på.

  Svar

 41. […] november 2009 af debz01 Vi har jo skulle lykønske Frederikke med hendes nye baby – selvfølgelig og på blogkig her til morgen faldt jeg over nogen andre fantastisk søde […]

  Svar

 42. Hurra hurra, hvor lyder det fantastisk! Han er bare så fin. Og Rahald lyder da også så sødt!

  Og hvor er jeg glad for, du skriver det med Gentofte – for der skal jeg jo ud til april/maj! ;O)

  Svar

 43. For resten Frederikke – kommer lige i tanke om det. Cirkusprinsessen (www.cirkusprinsessen.dk) leder jo efter en baby hun kan fotografere. Kan kun anbefale hende som fotograf!!! Hun tager flotte og smukke billeder. Så – hvis du vil ha’ taget nogle pro-billeder af Harald (og sikkert også Gustav), skulle I hooke op…Bare en tanke…

  Svar

  1. Tak Lotte… jeg har selv haft tænkt på, at vi skulle prøve hende; vi skal jo også have julebillederne i hus :)

   Svar

 44. Kan kun anbefale hende. Vi tog 1 time med hende i oktober og fik en cd tilbage med 100 skønne billeder!!! Det er ikke sidste gang at hun har taget billeder af Christian – og os andre…

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>