DET BLOGGENDE NETVÆRK

I mandags fik jeg et opkald fra en sød kvinde. En journalist, der gerne vil skrive en artikel om blogging og netværk. En super fin vinkling, synes jeg – og tilmed relevant.
Personligt synes jeg, at rigtig mange ting i forhold til netværk ændrede sig, da bl.a. det med at chatte ramte Danmark og at man pludselig var i stand til at knytte kontakter på tværs af kabler og geografi. Vores døre blev anderledes åbne, og jeg fik en masse nye relationer, som jeg nok ikke havde fået ellers.

I forlængelse med chatten kom helt naturligt for mig bloggen. Jeg havde chattet en del år og mit liv havde ændret sig på forskellige områder og jeg havde mistet interesseret for at hænge online ud på de sene nattetimer. I stedet begyndte jeg at blogge… eller det anede jeg faktisk ikke, at det hed den gang, men lad det nu ligge.

Som jeg vendte chatten ryggen mistede jeg også nogle af disse relationer. Sådan tror jeg, at det bare er i den virtuelle verden (som måske slet ikke er så virtuel alligevel?!). Der var ikke rigtig noget, der bandt os sammen ud over chatten, men der var også mange, der “fulgte” med og som jeg i dag har både tætte og perifere relationer til og med.

Jeg har blogget i 10 år. Der er sket meget undervejs og mit udgangspunkt har ændret sig flere gange undervejs. Den naturlige udvikling velsagtens. Der er heller ingen tvivl om, at der er sket en udskiftning af de mennesker, der læser med. Jeg tror på mange områder blev Cirkeline skillelinjen. Der er dem som læste med op til tabte af Cirkeline og måske den første tid efter, men som siden hen er faldet fra af forskellige årsager. Nogen sikkert fordi det blev for meget af det gode at læse om. Andre fordi det med at blive forældre ikke var der, hvor de var i deres liv på det tidspunkt.
Så er der alle dem, som jeg har lært at kende pga. Cirkeline, og alle dem som jeg har lært at kende pga. børn i almindelighed.

Der er skabt mange kontakter af forskkelige arter og med forskellige udgangspunkter og det synes jeg er fedt. Jeg har også venskaber i den “virkelige verden” – men jeg tror bare ikke længere, at jeg helt skelner mellem verdnerne. Jeg har relationer som jeg kan dele noget med og relationer jeg kan dele noget andet med. Hvilket faktisk er ret fedt. Det er blevet mere legalt at shoppe efter kontakter som man kan dele noget med og mere legalt netop at bruge kontakterne forskellige.

En af ulemperne ved relationerne på nettet er desværre, at hvis man ikke holder fast i hinanden og skaber noget sammen end der er mere end på overfladen, så ebber kontakten ud når bloggen lukker ned. Ikke af ond vilje, men fordi der måske også er grænser for, hvor meget vi kan investere i alle mulige og følge op på.

Men jeg er ikke nødvendigvis sikker på, at det er så meget anderledes i det “virkelig liv”. Der kan relatiner jo også ebbe ud af den ene eller den anden årsag. Vi vokser fra hinanden.

Jeg er glad for min blog, også selvom jeg forsøgte at slukke lyset og trække stikket – her opdagede jeg, hvad den betyder for mig. Jeg er glad for det netværk og de relationer, der er skab og bliver skabt igennem bloggen. Det betyder noget for mig, at jeg kan skrive et indlæg og få en respons, at der reelt sidder nogen på den anden side af skærmen og tager stilling og deltager og deler.

7 Comments

 1. Du har helt ret. I det virkelige liv – det ude på gaden – er der også til og fra. Og sådan skal det nødvendigvis være. Jeg er glad for begge dele. Både det virkelige liv og livet i blogland.

  At det hele første mig til Cirkelines mor er da bare en gevinst :-)

  Svar

 2. Jeg er da også glad for at jeg har lært dig at kende…og dele hang til Mulberry, Lego, etc. Hvis/når vi en dag glider fra hinanden igen, så tager jeg noget godt med mig fra dig…

  Svar

  1. Hvor er det fint sagt og i lige måde :)

   Svar

 3. Jeg er glad for du deler! :) jeg er vild med din nærværende og ærlige anskuelser -og ikke mindst din humor ;) desværre får jeg alt for sjældent kommenteret på dine indlæg… Tiden mangler simpelthen. Til gengæld tænker jeg tit på,at du er en jeg virkelig gere vil drikke en god øl med engang jeg rammer øen ;)

  Svar

  1. Og i lige måde Karina, kunne jo også være, at jeg en dag var på dine kanter.
   Og jeg ved, at du har hænderne fulde med 3 unger – jeg synes, at det er hårdt nok med de 2 jeg render rundt med ;)

   Svar

 4. Du skal være så velkommen i horsens hvis du er i nærheden :):)

  Svar

  1. Ulrik spiller indimellem petanque i Horsens, måske Depeche Mode en dag spiller der også ;)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>