1, 2, 3, FIRE

Har lige set sidste afsnit af Hjælp, vi skal føde. Et fantastisk stærkt program, hvor jeg 6 afsnit igennem har grædt, grint og er kommet i kontakt med en masse følelser. Primært i forhold til min fødsel med Cirkeline.

Den første fødsel og som førstegangsfødende var det en meget grænseoverskridende oplevelse for mig. 14 timer i fødsel. Jeg var sgu træt til sidst og kunne slet ikke samarbejde eller presse eller holde det ud. Epiduralen kom i sidste time og gjorde underværker, men kun i et kort øjeblik. Så dykkede hjertelyden alt for voldsomt og stuen blev nærmest som en banegård for hospitalets ansatte og der blev talt om kejsersnit. Lige indtil en ny jordemoder tog over og tog alt magt i rummet.

Cirkeline kom ud. Det var forløsende og samtidig frustrerende. Hun kunne ikke komme op til mig med det samme, hun sagde heller ikke rigtig noget og havde i det hele taget lidt start-vanskeligheder. Rædselsfuldt.

Måske er det sådan for mange førstegangsfødende og heldigvis var både Gustavs og ikke mindst Haralds fødsler langt bedre oplevelser. Jeg var en erfaring rigere.

Programmet har været så fantastisk at se og hårdt og livsbekræftende og sætter en masse ting i gang. Jeg tror godt, at jeg vil gøre det igen.

14 Comments

 1. Jeg er normalt ikke den, som sluger de her programmer råt, men her til aften så jeg det faktisk sammen med yngstebarnet. Han var slet ikke en ‘pipskid’, men spurgte nysgerrigt til det hele og også til sin egen (og storesøsters) fødsel og fik de svar, en snart-12-årigs hjerne kan kapere.

  Men hold dog kaje, det er et skønt (og sobert) program og Gud, hvor var jeg bare klar til at gøre det hele én gang til. Bare fordi det er så vidunderligt at være gravid og fordi jeg er så megago’ til at føde og fordi det er så grænseoverskridende fedt at slippe kontrollen totalt.

  Nøj, jeg tror sgu, jeg skal ind på net-tv og se de andre 5 afsnit :-D

  Svar

  1. Jeg synes, at det har været 6 rigtig gode afsnit.
   Fødte du begge dine unger hurtigt?
   :)

   Svar

 2. Så enormt godt program! Og så er det dejligt at se, at ikke alle andre end mig føder på 4 timer ;) I dag stod tårerne ud af mig. Det mindede for meget om min sidste fødsel. Puha!

  Svar

  1. Jeg synes, at det er skønt, når jeg kan spejle mig og dermed få en oplevelse af, at langt de fleste når er igennem det samme, trods. alt :)

   Svar

 3. Det lyder som om det virkelig har været forløsende at se afsnittene, og nogen gange er det rart at få givet los får tårerne og følelserne. Jeg ‘fik ikke lov’ at se dem af F-han var bange for at jeg skulle blive skruk igen..og med rette..Og hov Frederikke, jeg synes du nævner én mere, igen og igen..Er der noget under opsejling??

  Svar

  1. Åh, jeg vil rigtig gerne en mere – men det er ikke sådan lige under opsejling. Jeg tror, at vi begge summer – nok mere Ulrik end mig – og så tager fat om det igen når vi rammer sommeren :)

   Svar

 4. Jeg havde helt glemt programmet, men gik ind og så det på nettet, da jeg havde læst her,.
  Kunne virkeligt godt relatere mig til den unge politikers fødsel – ikke fordi min egen lignede den overhovedet. Men det hele med at forløbet bliver for langt og man kører så træt og ikke har kræfter til at presse, og ingenting er som man forventer. Jeg tror at jeg først fik tilgivet det forløb da jeg havde født nr 2.

  Jeg ville også gerne igen… men det løb er kørt hos os. Jeg synes du skal kaste dig ud i det, hvis I har overskud til en mere. Det går fint at være 40 og have et spædbarn.

  Svar

  1. Det er nemlig det. Intet er som man forestiller sig. Intet.
   Og det glæder mig, at det går fint med de 40 og et spædbarn… skal bare lige have Ulrik med på ideen :)

   Svar

 5. Ja, disse programmer er skønne. Jeg så det først i aften og ville så gerne have set de sidste afsnit. Der var ingen af de fødsler, der mindede om min første, som var langt mere dramatisk og forfærdelig, men jeg kunne så godt kende det udmattende og lange forløb med veer i flere dage, hvor man til sidst er så udmattet, at man bare har lyst til at forsvinde… Skønt program.

  Svar

  1. Du kan finde alle 6 afsnit på dr.dk – hvis du skulle få lyst til at se de andre :)

   Svar

 6. Jeg har set programmerne og har selv en baggrund med to skrækkelige langtrukne (vi snakker dagevis) fødsler, der begge endte med kejsersnit. Jeg synes faktisk, det er ærgerligt, at ingen af fødslerne har vist et resultat, hvor barnet har fået apgar score 10 og evt en fødsel, der ikke kun er foregået med moderen på ryggen.

  Svar

  1. Det har du faktisk ret i, men er det mon ikke også fordi, at det aldrig er helt til at vide hvor en fødsel fører hen?
   Jeg har ingen fornemmelse for, om der er fødsler de har redigeret ud :)

   Svar

   1. Det handler nok mere om, at det er godt TV, hvis der er lidt drame ind over ;-) Men hey , vi får da set, at trods komplikationer, så dør vi sjældent i barselsseng i dagens DK.

    Svar

 7. Jeg gør det også gerne igen… Også selvom det kun er 7 mdr siden sidst -og den fødsel var pæn hård…. 10 timer med veer og kun 3 cm -så en time til de sidste 7 cm, og 5 presseveer før mindstepigen kom til verden.
  Jeg tror bare første fødsel tit kommer bag på mange. Man har jo simpelthen hen heller intet belæg for at vide hvad veer kan gøre ved krop og psyke -og det er måske meget godt ;o)

  Jeg er ikke god til fødselsmerter -slet ikke når der intet sker. Overvejer faktisk om jeg skal have et planlagt KS hvis jeg engang skal have det 4. barn. Så har jeg ligesom prøvet det oveni min præmature fødsel, akutte KS, og nu fødsel til termin af stor flot pige der kom på maven med det samme :o)
  Nøh, der er bare ikke noget som at snakke fødsler? *Gg*
  -Og ja, det har været nogle fantastiske programmer, der også har sat en masse følelser igang hos mig :)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>