SAMSOVNING OG FRIDAG

Så gik weekenden og alt i mens var vi i Sverige med hygge og overnatning. Var helt mæt og optanket, da vi ramte søndag eftermiddag hjemme. Vejret var godt og intet at skulle nå.

Søndag blev også dagen hvor vi tog en beslutning om samsovning. Vi har talt om det før, men det er blevet ved snakken for børn i sengen og god søvn hænger ikke altid sammen. Løsningen er så blevet, at ungerne har fået deres eget sovearrangement i soveværelset og således sover vi sammen uden at få ødelagt søvnen.

Det er mest et udslag af vores snakke om, at ungerne reelt helst vil sove, hvor vi sover og så at Harald kommer op i smørhullet hver eneste nat. Det at blive vækket og så ikke kunne få plads i sengen fungerer ikke særligt godt. Så nu forsøger vi med den nye løsning og natten har været uden nævneværdige afbrydelser. Harald faldt ud af sin seng, men landede heldigvis blødt på en madras.

Mandag og jeg har en omsorgsdag med Gustav. Han skal til hudlægen kl. 11, et tidspunkt der ligger så tilpas dårligt, at det ikke kan svare sig at komme i skole eller på arbejde, hverken før eller efter.  Det er o.k. og Gustav har virkelig set frem til denne dag, for vi har ikke leget sammen i 100 år. Det kan han have ret i.

Så indtil videre har vi malet i malebog og spillet domino en million gange. Nu blev han lidt træt af at lege med mig og har sat sig i sofaen med sin Nitendo. For selv om det er hyggeligt at have mor for sig selv, så er det jo ikke det samme som at lege med sine kammerater i skolen.

2 Comments

 1. For os virker samsovning. Men kun efter vi har investeret i en seng på 2.65 m bred. Det fungerede bestemt heller ikke da vi kun havde en almindelig dobbeltseng. Nu sover alle godt og har plads nok. Jeg har faktisk været med i en VOXPOP i “vi forældre” om det… Under overskriften; “ting vi aldrig troede vi ville gøre”…

  Svar

 2. Vi kendte et par der fandt på at købe en ekstra dobbeltseng, der blev stillet lige klods op ad deres.

  Så når børnene kom om natten (og det gjorde de begge – hver nat) så blev de lagt i den anden dobbeltseng.
  På den måde fik forældrene deres nattesøvn og børnene sov bare videre med mor og far lige ved siden af.
  Alle var glade og tilfredse med løsningen.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>