93 dage til termin

Redebyggergenet har sat ind. Det er kommet snigende. Virkelig. For her har jeg gået og overbevidst mig selv om, at vi ikke mangler noget, – uanset kønnet, så er det lavpraktiske på plads; slyngevugge, tremmeseng (med hjemmegjort sengerand og madras), gammel vugge, barnevogn til haven, City Elite klapvognen (og det blev ved med at være god), voksi-/Slee bee-posen (måske en lille justering af hankene, men det er ikke vigtigt), pusleplads (har aldrig fået det ned efter Harald), tøj (og rigeligt af det, hvis det bliver en dreng). Det eneste jeg mangler er nogle flere stofbleer og en ammepude. Det er sgu da ikke noget at stress over, vel? Så faktisk kunne jeg sagtens vente med at forholde mig yderligere til noget som helst, til når barslen starten om 37 dage og det har jeg gået og sagt mig selv. Længe.

Virkeligheden er bare en anden. Hvad farve skal stofbleerne have, hvad er intetkøn (gul, orange (så kunne jeg også minde mig selv om ikke at råbe af baby), grøn (som med Harald), brun, grå)? Og hvis stofbleerne nu bliver orange, skal slyngevuggen så også have en ny farve og sengeranden og hvad med køreposen? Og kan det virkelig passe, at vi har alt og skal jeg slet ikke bruge penge på noget?

Megastress. Nu er det faldet på plads. Jeg blev bombarderet med farver og indtryk. Jeg gider jo ikke sy køreposen om og heller ikke sengeranden. Slyngevuggen, jo. Den skal have nyt betræk og hvide stofbleer er no-go. Farven bliver sort. Slut. Så jeg har købt sort stof til slyngevuggen i IKEA og mens jeg var der, gik jeg i Jysk og købte stofbleerne. Så mangler jeg bare ammepuden og ikke mindst farven til at farve bleerne (og måske også puslehåndklæderne).

Dylon maskinfarve koster mellem 76 og 80 kr. i Danmark, hvad enten det er via nettet eller fysisk butik. Via nettet kommer der så også porto oven i på 70 kr. Det bliver hurtigt dyrt. Jeg har så fundet et billigere sted via eBay og har sparet inkl. porto 80 kr. Det synes måske ikke af det store, men så alligevel.

Sort, siger du og rynker brynene. Ja sort, svarer jeg og smiler stort. For det er fandeme en god idé, bl.a. fordi vi bruger vores stofbleer til lidt af hver, fx som viskestykke og så bliver de alligevel hurtigt nusset, hvis de er i en og anden sart orange, gul, grøn. Og nu har jeg også købt farve, så håndklæderne ved puslepladsen også kan farves. Alt det forventer jeg så, at jeg virkelig godt kan vente med til min barsel starter om 37 dage. Selvfølgelig kan jeg det.

sort

MEDITATION

Har sat mig i sofaen, fjernsynet kører i baggrunden og strikketøjet ligger klart. Vi har i den grad nydt hele ugen i haven og rundede den af med en god pinse, hvor jeg bl.a. havde inviteret familien til at komme og fejre mig. Det var super hyggeligt.

Hele ugen har stort set stået på mad fra grillen og massere af leg. Der har været højt til loftet. Mandag var jeg på arbejde og Ulrik cyklede til stranden med ungerne. Vi fik grillet og lukket haven af for ugens kommende regnvejr.

Alle var vi trætte i går. Rigtig trætte. For det er bare som om, at man bliver anderledes træt af at være udenfor. Der er ikke helt de samme muligheder for at koble fra og det sætter sine spor. Så i dag da jeg havde hentet børnene, selv om det var holdt op med at regne og blæse og solen kikkede frem, så sprang vi haven over og gik direkte op. Det faldt på et tørt sted.

Nu sover drengene og Ulrik er ude. Jeg har været i bad og skal nyde et par timer for mig selv inden jeg finder drømmeland. Jeg er atter kommet i gang med både strikketøj og symaskine og har fået lavet de første par sommerbukser til Harald med edderkopper. Klart.

Har du fået nydt det gode vejr?

TÆPPE TIL MIDDAGSLUREN

Så fik vi os et nyt slumretæppe til sofaen. Det blev også taget i brug med det samme, da Ulrik tog sig en lille lur på 3 timer.Og jeg kan lige så godt sige det med det samme: Jeg har altså ikke gjort mig specielt umage.

Jeg har klippet 176 lapper og brugt en skabelon så udgangspunktet var at lapperne var lige store. Virkelighenden straks en anden. Det er syet samme og bagsiden er et fleecetæppe med Carlsberglogo på. Det fungerer fint. Så tæppet er blevet til af rester.

Jeg er tilfreds og måske gør jeg det igen. Først har jeg dog en masse strikkeri, der venter på mig.

TILBAGE TIL MIG

Så blev jeg færdig med at læse det der Facebook. Hold nu kæft en tidsrøver og det selv om der ikke nødvendigvis sker så skide meget. Der er vel egentlig også grænser for, hvor meget der kan blive opdateret eller det er der måske ikke?

Tilbage til mig. For jeg har åbenbart rundet den alder, hvor jeg dels ikke ønsker mig noget, dels får gode ideer som “jeg laver sgu lige et nyt pacthwork-slumretæppe” og i tankerne er det jo bare noget jeg lige gør. Virkeligheden er så en anden og jeg har endda valgt den nemmere model med lapper, der skal sys samme. På maskine.

JEG ER HER

Så blev det onsdag. Jeg har fået syet lidt. Er blevet helt bidt af det. En nederdel til en lille pige på snart 1 år med underskørt. Så tjekket. Og en bluse til mig selv. Endnu mere tjekket. Og der er indkøbt lidt stof og der er klippet til og snart har Harald en masse nye bukser. I’m lovin’ it. Se billeder her.

Og så er jeg kronisk sulten. Lækkersulten. Fandeme irriterende, men jeg holder mig. Selv om jeg sagtens kunne søge trøst i en god pose chips med havsalt. Nøj.

Og i morgen… skal jeg så meget på posthuset og sender nogle nederdele af sted. Nu brugte jeg jo ligesom vinterferien på noget andet.

EN NY UGE TIL RÅDIGHED

Der er vinterferie i den her uge. Vi har ingen planer og Ulrik har ikke fri, så ungerne er kommet i institution i dag. Jeg har nogle småting, der skal ordnes og i stedet holder jeg drengene hjemme enkeltvis. Således skal jeg have Harald hjemme i morgen og Gustav på onsdag. Og fredag er vi alle sammen hjemme eller det vil sige… Ulrik og Gustav tager til Legoworld i Bella Centeret.

Jeg har fået syet en fandens masse og jeg er vild med det og har allerede en masse projekter, jeg kan gerne vil have lavet, bl.a. noget til fastelavn, hvor Gustav vil være skeletmand.

Lørdag ved spisetid var Lavahajen desværre en tur forbi skadestuen. Han havde løbet rundt i lejligheden med fuld skrue på og det endte så med et sammenstød med en radiator og som følge deraf et hul i hovedet, der skulle sys med 3 sting. Vildt. Heldigvis er han ved godt mod. Nu har han bare et sørøver-ar lige på hjernen.

En strikket vest og et par postbukser til Harald - Februar 2011

Frække overalls til Harald - Februar 2011

Bukser med store lastbiler på til Harald - Februar 2011

Nederdel til Silje Cirkeline - Februar 2011

Lavahajens sørøver-ar på hjernen

GI’ VÆK # 1

Jeg skal lige love for, at det der internet farer af sted i vild hast. Jeg kan godt mærke, at både mit overskud og prioriteter er et andet sted i øjeblikket.

Nå men… nu til en lille give away. Jeg har fået syet to små cirkelnederdele. De er syet i babyfløjl blå/lilla med hhv. gult og rødt kantebånd og elastik i livet. Mit bud er, at de er syet i størrelse 80/86. Harald har været prøveklud. Han passer dem fint og han er en størrelse 86.

Så smid en kommentar til indlægget og så trækker jeg to heldige vindere på søndag kl. 21.

Vil du være med?

Og alt det med småt: Jeg syr/strikker fordi jeg kan lide det. Lige nu har jeg en masse rester, som jeg finder passende at bruge på lidt sjov. Jeg påstår ikke, at jeg er verdens bedste, hverken til at sy eller strikke. Så forvent ikke mere end det.

HER GÅR DET GODT

Spaceren virker som en drøm. Pludselig har vi et helt andet barn, – og så fik vi også lige overstået en af de der vidunderlige uger. Så nu har vi nærmest en helt ny Rahald.

Alt er tip top i orden o.k.

Jeg har fået fikset min symaskine og sat lidt garn på pindene.
Skal det ikke snart være tid til lidt give away?

MEGET GODT MED MOR

“Er drengene blevet raske?”, spørger veninden via sms. Ork ja, bortset fra lidt hoste og lidt snot, svarer jeg… DET GØR JEG ALDRIG MERE.

I dag klokken 9 ringer de så fra vuggestuen. Harald har 38 i feber. Ikke noget med at lægge ham ud og sove og så ringe når han vågner, hvis der stadig er feber. Så af sted med mig iført Hellerupudstyret (stiletter). Kaste cyklen fra mig, gribe barnevognen og ned og hente afkom. Vel hjemme igen, hvor han i øvrigt virker til at have det o.k., giver jeg ham mad og skifter ham og tager hans temperatur… 36,8!?

Ja o.k. Nu er jeg alligevel hjemme med barn syg og han skal sove, så ud i verden med os.

Turen gik til Østerbro, hvor søde Lotte (der i øvrigt også dufter helt utroligt godt) er kommet hjem fra Jylland og med sig havde hun helt ubeskrivelig meget Lego. Købt til Gustav (altså for mine penge), men med gode rabatter. Så fantastisk. Glæder mig sådan til at se Gustavs ansigt, når han kommer hjem fra børnehave.

Der i øvrigt længe har talt om alt det Lego, han gerne vil have… og da Ulrik så fortalte ham, at mor kender en, der køber en masse med hjem til ham fra Jylland, var hans kommentar: Så er det jo meget godt, at vi har mor.
Det giver jeg ham ret i.

Som tak for hendes betænksomhed, fik jeg lige lavet lidt lækkerier til hendes Frederikke.